Tort cu morcovi pentru iepuras

Postat de Oana in Torturi
18 Apr 2012 | 5459 vizualizari
Tort cu morcovi pentru iepuras

Pentru Iepurasul meu de 4 anisori, La multi ani, Stef scump!

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 g morcovi
  • o lingura suc de lamaie
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 130 g faina
  • 3 lingurite praf de copt cu sofran
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 100 g nuca macinata fin
  • 100 g migdale macinate fin
  • coaja de la jumatate d ela portocala
  • o lingurita de extract de vanilie
  • Crema:
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 4 linguri cu varf de zahar pudra
  • 50 g unt moale
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Decor:
  • glazura duo cu capsuni de la Dr. Oetker
  • margarete Dr. Oetker
  • migdale feliate
  • bomboane-ousoare colorate
  • 2 iepurasi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul: Morcovii se curata, se spala si se maruntesc foarte fin la robot sau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs in strecuratoare. Se separa ouale si se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se albesc si se umfla bine. Se adauga si lingura cu apa fierbine si bate inca 2-3 minute. Albusurile se bat si ele spuma cu un praf de sare si restul de zahar. Se amesteca cu o spatula albusul in crema de galbenusuri, usor, de sus in jos. Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara si se cern usor peste compozitia de oua, amestecand usor cu spatula. Se incorporeaza apoi coaja rasa de portocala,vanilia si nucile cu migdale fin macinate. Se adauga putin cate putin si se amesteca usor. La final se adauga morcovul scors bine de zeama, la fel, putin cate putin. Se incinge cuptorul la foc mic, se unge o forma de tort cu unt si se aseaza la baza hartie de copt. Se rastoarna compozitia si se coace 30-40 de minute, pana se rumeneste usor si se verifica cu scobitoarea. Blatul se lasa putin la racit in forma, apoi se muta pe un gratar, se indepareaza hartia de copt si se lasa la racit. Eu l-am facut seara si l-am taiat a doua zi dimineata. Se taie blatul in doua, pe orizontal.

Crema: Branza ricotta se bate cu mixerul impreuna cu untul moale. Se adauga treptat cate o lingura cu varf de zahar pudra si se mixeaza pana crema devine pufoasa. La final se adauga vanilia si scortisoara.

Asamblare: Se opresc 3 linguri de crema, iar restul se pune intre cele doua blaturi.  Se unge tortul pe margini cu crema iar deasupra se toarna glazura de capsuni, preparata dupa instructiunile de pe ambalaj. Se decoreaza apoi tortul rapid, altfel glazura se intareste repede. Se lasa tortul la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi pentru iepuras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Alin

Postat de Constelatialeu

Desert tort Alin

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o...

Citeste continuarea

Tort cu capsuni si portocale

Postat de simona72

Tort cu capsuni si portocale

Pentru blat: pregatim un blat simplu, obisnuit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pentru 2-3 minute. Adaugam zaharul si indulcitorul si mixam pana albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2012, 16:35
La multi ani micutului sa creasca mare si frumos
la 18.04.2012, 16:38
superb tort
sa-ti traiasca Iepurasul si sa-ti aduca bucurii,Oana
la 18.04.2012, 16:41
La multi ani lui Stef!! minunat tort
la 18.04.2012, 17:01
la multi ani! tortul este minunat de frumos
la 18.04.2012, 17:05
Multumesc mult Despre tort ce pot sa zic...este o combinatie minunata, este prima data cand fac pandispan cu morcovi, este extraordinar de bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking