Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Postat de xana in Torturi
8 Mar 2014 | 5947 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Nu e un tort inalt si foarte aratos, dar noua ne-a placut mult. Blatul e foarte usor si pare insiropat si numai bine se impaca cu mousse-ul ciocolatos. Asta e martisorul meu pentru toate bucatarasele! La multi ani de 8 Martie!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 35 ml ulei
  • 15 ml lapte
  • 15 gr cacao de buna calitate
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf sare
  • 15 gr miere de albine
  • 160 gr oua(cam 3 oua mari)
  • 20 gr galbenusuri(cca 1 galbenus mare)
  • 120 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Pentru mousse:
  • 3 oua
  • 65 gr margarina
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri praf de frisca Dr Oetker
  • 300 ml lapte
  • 100 gr ciocolata
  • cateva jeleuri
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Blatul: Punem uleiul pe foc pana devine fierbinte, apoi il turnam peste cacao si omogenizam. Lasam sa se racoreasca pana cand e doar caldut si adaugam laptele, sarea si esenta de vanilie. Obtinem o pasta foarte putin grunjoasa.

Mixam ouale si galbenusul cu mierea de albine pana se ingroasa apoi adaugam cate putin zaharul si continuam sa maxam pana se albeste si pare ca o budinca. Adaugam pasta de cacao in doua etape si omogenizam bine. Faina si praful de copt cernute le incorporam la fel, in doua etape, amestecand cu telul usor la suprafata si continuand cu o spatula, cu miscari de jos in sus pana la omogenizare. Batem de doua-trei ori castronul de masa pentru a scoate bulele de aer mai mari.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt pe fund si pe margini si o dam la cuptorul incalzit la 180 de grade, pe ultima treapta de jos. Peste cca 20 de minute sau cand agitam usor tava iar compozitia nu se misca, nu mai ``tremura`` o mutam pe treapta din mijloc pentru inca 5 minute sau pana trece testul scobitorii. 

Mousse: Punem ciocolata si margarina pe baie de aburi pana se topesc. Adaugam zaharul si cate un galbenus pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in ciocolata, in doua etape, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. Dam la congelator pentru jumatate de ora.

Decor: Cele 100 de grame de ciocolata se topesc pe baie de aburi. Intr-o forma pentru bomboane, turnam putina ciocolata, cam pana la mijlocul patratelului/formei apoi presam cate un jeleu. Acoperim jeleul cu inca putina ciocolata si nivelam. Dam la frigider pana se intaresc.

Frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Asamblarea: Cand blatul s-a racit complet il taiem in doua si il umplem cu mousse, care a stat jumatate de ora la congelator. Dam putin la frigider pana se mai intareste. Deasupra punem un strat de frisca apoi formam rozete pe mergini, peste care vom pune cate o bomboana. Pe margini si in centru am mai folosit aschii de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2014, 06:54
tare bun
la 08.03.2014, 07:46
super tortul!
la 08.03.2014, 07:59
Ce bine arata!:bd
la 08.03.2014, 08:04
un tort facut de o premianta super!!!
la 08.03.2014, 08:16

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking