Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Postat de bitza in Torturi
1 Feb 2010 | 5299 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de copt

Crema: -mousse de ciocolata:

  • 150g ciocolata cu lapte
  • 3 galbenuse
  • un albus
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • vanilie

Mousse de piersica: 

  • un compot de piersici de 850g
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 150 ml sirop de fructul pasiunii(eu am pus sirop de piersica din compot)
  • 20 g gelatina.

Mod de preparare

BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in compozitie;cand terminam si cu albusurile renuntam la mixer si folosim o lingura de lemn.In compozitie adaugam faina in ploaie(amestecata cu praful de copt)si amestecam cu lingura de lemn.Punem compozitia intr-o forma de 28cm care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina(puneti mai multa faina ca daca se arde se arde doar faina care se curata foarte usor) si se da la cuptorul preincalzit aprox 20-25 min(la inceput dati focul mai tare sa poata sa creasca si apoi dati incet)

MOUSSE DE CIOCOLATA:

Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.galbenusurile le-am pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina .Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.(am insiropat fiecare blat cu un sirop din apa,zahar si esenta).Eu am pus in tava in care am facut blatul o pung mare de plastic si acolo am montat tortul.Cand l-am scos am luat cu punga cu tot si l-am pus pe platou,apoi am taiat punga si gata!!!improvizatie.........ca daca nu am gasit cu peretii detasabili.

 

MOUSSE DE PIERSICA:

Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin.Gelatina am dizolvat-o tot in sirop de piersica.Galbenusele le-am amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana ,am lasat la racit.Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
eu l-am imbracat in frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2010, 23:20
mama c bine arata....as vrea si eu o buktik mik...
la 01.02.2010, 23:25
multumescfelia e pt voi
la 07.07.2011, 10:58
superb

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking