Ingrediente
- Pentru blat:
- -6 oua
- -6 linguri zahar
- -1 vanilie
- -2 linguri ulei
- -1 lingura apa
- -6 linguri faiana
- -1 praf de copt
- -2 liinguri cacao
- Mousse de ciocolata cu lapte:
- -200 g ciocolata cu lapte
- -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
- -5 g gelatina (1 plic l-am impartit in 2 parti egale)
- Mousse de visine:
- -350 g visine (din congelator)
- -3 linguri zahar pudra
- -5 g gelatina
- -300 ml frisca
Mod de preparare
Blat:
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase.Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in doua parti egale.
Mousse de ciocolata:
Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si 1/2 plic gelatina)
Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.
Mousse de visine:
Visinele se amnesteca cu zaharul pudra,apoi se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul format se incalzeste pana aproape de fierbere, apoi se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta.
Sirop:
- -sucul lasat de visine
- -3 linguri zahar
- -100 ml apa
- -3 linguri visinata
Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de visine apoi cea de ciocolata si in final al doilea blat insiropat. Se lasa la rece in frigider cel putin doua ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupapreferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|