Tort cu mousse de visine si ciocolata

Postat de Oana in Torturi
18 Iul 2010 | 15343 vizualizari
Tort cu mousse de visine si ciocolata

Este un tort cu gust intens de ciocolata, extraordinar de bun si cu o tenta racoritoare de visine, iar gusturile se imbina perfect!

Ingrediente

        Blat:

  • 150 g cicocolata amaruie
  • 40 gr unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

         Mousse de visine

  • 300 g visine fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri gelatina

        Mousse de ciocolata cu lapte

  • 100 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Mousse de ciocolata amaruie

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

Mod de preparare

Se prepara maiintai blatul. Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm.

Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca ciocolata si untul cu galbenusurile, apoi se incorporeaza albusurile, amestecand incet. Faina amestecata cu praful de copt si sarea se cerne peste compozitia de blat si se incorporeaza cu grija. Se toarna amestecul in forma de tort si se coace la foc mic, se face testul scobitorii. Se scoate blatul si se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe orizontala.

Moussul de visine: Visinele fara samburi le-am tinut cu putin zahar la rece peste noapte, apoi le-am scurs. Se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta omogena. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Intr-o craticioara se incalzeste piureul de visine pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina, amestecandu-se pana se topeste. Apoi se raceste, se pune craticioara in apa rece. Intre timp se bate frisca si apoi se amesteca cu piureul de visine.

Se pune in forma de tort primul blat, se aseaza cercul detasabil si se toarna moussul de visine. Se da la rece 20 de minute.

Moussul de ciocolata cu lapte: Se hidrateaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata rupta cubulete si se incalzeste pe foc pana se topeste ciocolata. Se adauga gelatina si se omogenizeaza bine, apoi se pune craticioara in apa rece, sa se raceasca. Se toarna ciocolata peste frisca batuta si se mixeaza pana se intareste usor, aproximativ un minut. Se scoate forma de tort din frigider si se toarna moussul de ciocolata cu lapte si iar se da la rece 20-30 de minute, pana se intareste.

Se prepara si moussul de ciocolata amaruie la fel ca ca cel cu lapte si se toarna in forma. Cand s-a intarit putin se aseaza al doilea blat deasupra si se mai lasa la rece cel putin o ora. Straturile nefiind foarte groase se intaresc destul de repede.

Se orneaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2010, 19:08
o nebunieeeeee
la 18.07.2010, 19:11
Si arata fenomenal
la 18.07.2010, 19:24
ce bunatate Onutzo!!!
la 18.07.2010, 19:36
Ce de arome,si ce de ciocolata,e deja la favorite.
la 18.07.2010, 19:38
Ce de culori,de gust nici nu mai discut

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking