Ingrediente
- BLAT
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 200 gr nuca macinata
- 6 linguri faina
- 70 gr ciocolata neagra rasa
- 1 praf de copt.
- SIROP
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 capuccino de ciocolata
- esenta de rom
- CREMA
- 5 linguri de sirop
- 1 plic gelatina
- 500 ml frisca
- DECOR
- Nuca macinata
- Glazura de ciocolata (3 linguri frisca lichida si 70 gr ciocolata neagra)
Mod de preparare
BLATUL
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, apoi se adauga galbenusurile. Separat se amesteca faina, cu nuca, ciocolata rasa, praful de copt. Se incorporeaza in compozitia de oua. Se da la cuptor in forma de 26 (diametru). Se lasa la racit si se taie in doua.
SIROP
Zaharul si apa se pun la fiert pana se topeste zaharul, se adauga cappucino si esenta de rom
CREMA
Gelatina se pune la inmuiat in sirop, se lasa sa se hidrateze 10 minute. Intre timp se bate frisca bine, se adauga gelatina dizolvata, se omogenizeaza si se umple si se imbraca tortul.
GLAZURA
Ciocolata se taie bucati , se adauga frisca, se pune la topit pe abur si se pune deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca,ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|