Tort cu nuci,alune si crema de castane

Postat de diaconta in Torturi
25 Sep 2010 | 8408 vizualizari
Tort cu nuci,alune si crema de castane

Pentru ca e Sarbatoarea Castanelor in orasul meu,mi-am propus sa fac un dulce cu castane.

Ingrediente

  • oua
  • zahar
  • faina
  • piure de castane
  • alune
  • miez de nuca
  • cacao
  • frisca
  • ciocolata
  • praf de copt

 

Mod de preparare

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 150 gr alune si nuci

Miezul de nuca si alunele se prajesc,apoi se macina.

Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa si se adauga pe rand zaharul.

Cand am obtinut o spuma stralucitoare,incorporam pe rand galbenusurile.

Adaugam faina,praful de copt cacaua,alunele si nucile,amestecand usor cu lingura ca sa nu se lase albusurile.

Compozitia astfel obtinuta,se pune intr-o forma de tort tapetata si se da la cuptor 35 minute.

Crema de  castane:

  • 250 gr unt
  • 1 borcan piure de castane indulcit
  • alune

Se amesteca untul  foarte bine si se adauga piureul de castane cate-o lingura.

Am pus si cateva alune in aceasta crema.

Crema de ciocolata:

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe foc impreuna cu frisca.Frisca trebuie doar incalzita,nu trebuie sa fiarba.Se ia de pe foc si se amesteca bine pana cand se topeste toata ciocolata.

Se pune la frigider pentru 1 ora si apoi se bate cu mixerul pana cand se obtine o spuma.

Blatul se taie in trei si se insiropeaza.

Se pune prima foaie un rand de crema de castane si unul de crema de ciocolata.

Se pune a doua foaie si in continuare cele doua creme.

Din crema de ciocolata am pastrat putina pentru a acoperi tortul.

Am ornat cu nuci,alune si frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci,alune si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Maresal Joffre

Postat de MotanLaOale

Desert tort Maresal Joffre

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2010, 22:38
la 25.09.2010, 22:46
mmmmmm
la 25.09.2010, 22:53
la 25.09.2010, 22:59
Ai de mine Gaby o sa produci inundatii
la 25.09.2010, 23:00
Dia, fetele astea au mancat tot?ca vad ca nu vorbesc.........foarte frumos tortul tau................

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking