Crema de cacao delicioasa , pentru tort

Postat de karma in Dulciuri
23 Aug 2011 | 9677 vizualizari
Crema de cacao delicioasa , pentru tort

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 pachet de cacao
  • 3 linguri de faina
  • jumatate de pahar cu lapte
  • 300 g nuci/alune macinate

Mod de preparare

La bain marie fierbem 3 oua, 1 cana de zahar, 1 pachet de cacao, 3 linguri de faina, jumatate de pahar cu lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana devine ca o ciulama groasa, dupa care se lasa la racit (intre noi fie vorba, am patit-o si cu cocoloasele insa s-a dres cu mixerul). Dupa ce se raceste se mixeaza cu doua pachete de unt, o fiola cu rom si vreo 300 g nuci macinate (din lipsa de nuci pun alune si merge foarte bine)

 

De obicei, impreuna cu aceasta crema fac urmatorul blat:

5 oua, 1 cana de zahar, o cana de faina, jumatate de pahar de ulei, 1 praf de copt, 1 fiola de vanilie, coaja rasa de lamaie

Bat spuma tare albusurile cu zaharul, adaug alternativ galbenusuri, faina, ulei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si vanilia. Se coace in forma tapetata cu hartie (la mine dureaza cam60 min, la foc mic, fara preincalzire, altfel imi arde)

Optional: - ma joc cu putina compozitie in care am pus o lingurita de cacao

              - pun nuca de cocos

              - pentru un aspect "vioi" arunc in compozitie ornamente multicolore

 

Siropul il fac asa: fierb 800 ml apa cu 8-9 linguri de zahar, o lingurita de cafea si dupa ce se raceste pun o fiola de rom. Siropul asta il fac la torturile cu crema pe baza de cacao/cioco

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cacao delicioasa , pentru tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Postat de Oana

Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Cum se prepara  Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir...

Citeste continuarea

Tort Papusa

Postat de Andrews

Tort Papusa

Dragii mei, blatul eu il prepar asa: Pun ouale intr-un bol, le mixez foarte bine pana isi maresc volumul, adaug zaharul si mixez in continuare pana nu se mai simte zaharul la mixat, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2011, 16:46
la 23.08.2011, 18:41
bun venit!!!
la 23.08.2011, 19:45
Multumesc Bine v-am gasit. Imi place sa citesc pe-aici...ma uit pe bloguri...am si eu o groaza de retete insa nu mi-a dat prin cap sa le fotografiez , deci nu le pot posta decat pe blog deocamdata. Cea de mai sus a fost pur si simplu intamplatoare. Cu timpul, voi face fotografii pentru fiecare opera si voi incerca sa va incant si eu cu bunatati
la 23.08.2011, 19:52
bine ai venit!!!
la 23.08.2011, 20:42
bine ai venit

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking