Ingrediente
- Ingrediente pentru blat
- 3X 3 oua mici
- 3X 3 linguri zahar
- 3X 3 linguri faina
- 3X 1 lingura cacao
- 3X 60 gr unt/margarina
- 3X 1 lingurita praf de copt
- 3X 1 praf de sare
- Ingrediente pentru crema
- 6 galbenusuri
- 3+1/2 linguri zahar
- 3+1/2 linguri faina
- 340 ml lapte
- 70 gr Nesquik
- 85 gr unt/margarina moale
- 85 gr zahar praf
Mai avem nevoie de:
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.
Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.
Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|