Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
- un praf de sare
- miezul de la un pepene de 1 kg
- 4 linguri zahar
- 3 pliculete de gelatina
- 200 ml frisca lichida
- 1 ceasca cu sirop sau zeama de compot
Mod de preparare
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;rasturnam in forma de tort cu hartie si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Pepenele curatat de coaja si seminte,il pasam cu blenderul,il rasturnam intr-un vas si punem pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce s-a topit,fara sa fiarba,adaugam gelatina hidratata;amestecam bine pana se dizolva si dam vasul la frigider sa se intareasca putin apoi amestecam cu frisca batuta;eu nu ma impac de loc cu aceste pliculete,sau poate nu am rabdare sa astept asa ca am folosit 3plicuri cu foi de gelatina.
Forma in care am copt blatul,o imbracam in folie alimentara,punem blatul,insiropam putin apoi turnam crema deasupra,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand ornam tortul si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pepene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|