Ingrediente
- Ptr aluat :
- 250 g faina alba
- 70 g zahar
- 125 g unt rece
- 1 galbenus
- Ptr umplutura :
- 250 g mascarpone
- 250 g branza de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 plicuri zahar vanilat
- 100 g samburi de nuca
- 1 conserva de jumatati de pere (800 g)
Mod de preparare
Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora.
Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade, se baga aluatul in cuptor si se coace aprox. 25 de minute, apoi se scoate.
Se toaca samburii de nuca si se prajesc intr-o tigaie. Se amesteca bine crema mascarpone cu branza pasata, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se obtine o spuma tare, apoi se amesteca cu crema de branza.
Se intinde crema peste aluat. Se scurg perele si se aseaza peste crema. Se presara deasupra nuca si se da la frigider ptr cateva ore. Apoi se taie felii si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|