Ingrediente
Pentru blat:
- 3 oua
- o lingura de apa rece
- 3 linguri faina+o lingura de cacao
- o jumatate de lingurita de praf de copt
- 100 gr zahar
- un praf de sare
- 7-8 piscoturi
Pentru crema de ciocolata alba:
- 200 gr ciocolata alba
- 350ml smantana pentru frisca
- un sfert de lingurita(rasa) de coaja de portocala
- 6 gr gelatina
Pentru crema de ciocolata cu lapte:
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 350ml smantana pentru frisca
- 6 gr gelatina
In plus:
- putin suc de portocala(20-30ml)
Mod de preparare
Pregatirea blatului:
Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare pana cand devin spuma tare.Amestecati faina cu cacao si praful de copt.Incorporati o usor cu o lingura de lemn in albusuri.Ungeti tava de tort cu putin ulei.Turnati compozitia.Usor asezati piscoturile apasindu le un pic.Coaceti cca 20 min(faceti testul cu scobitoarea).
Dupa ce s-a copt il racim.Asezam apoi pe platou,il insiropam cu putin suc proaspat de portocala ,punem in jurul lui inelul de la tava si pregatim cremele.
Crema alba:
Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa.Topim ciocolata impreuna cu 150ml frisca la foc mic sau pe abur.Cand s-a topit luam de pe foc.Lasam2-3 min apoi adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve complet.Batem restul de frisca,adaugam coaja de portocala si amestecam cu crema de ciocolata.Turnam crema alba peste blat si dam la rece pana cand pregatim crema a 2 a.(pentru a 2 crema am luat inelul de la tava si am lasat crema un pic la rece apoi am pus o peste crema alba)
Crema 2:
Se procedeaza la fel ca si la crema alba(exceptind coaja de portocala)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|