Tort cu piscoturi si ciocolata

Postat de LUK in Torturi
10 Iun 2012 | 4321 vizualizari
Tort cu piscoturi si ciocolata

Un tort pregatit cu multa dragoste de ziua sotului meu,pe 23 mai.Delicios.Ideea blatului cu piscoturi l-am luat de la Andreea (bitza) Multumesc! Nu am poze din timpul prepararii pentru ca am mai facut inca un tort si am fost foarte grabita dar e simplu simplu de facut.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 3 oua
  • o lingura de apa rece
  • 3 linguri faina+o lingura de cacao
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 7-8 piscoturi

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350ml smantana pentru frisca
  • un sfert de lingurita(rasa) de coaja de portocala
  • 6 gr gelatina

Pentru crema de ciocolata cu lapte:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 350ml smantana pentru frisca
  • 6 gr gelatina

In plus:

  • putin suc de portocala(20-30ml)

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare pana cand devin spuma tare.Amestecati faina cu cacao si praful de copt.Incorporati o usor cu o lingura de lemn in albusuri.Ungeti tava de tort cu putin ulei.Turnati compozitia.Usor asezati piscoturile apasindu le un pic.Coaceti cca 20 min(faceti testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a copt il racim.Asezam apoi pe platou,il insiropam cu putin suc proaspat  de portocala ,punem in jurul lui inelul de la tava si pregatim cremele.

Crema alba:

Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa.Topim ciocolata impreuna cu 150ml frisca la foc mic sau pe abur.Cand s-a topit luam de pe foc.Lasam2-3 min apoi adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve complet.Batem restul de frisca,adaugam coaja de portocala si amestecam cu crema de ciocolata.Turnam crema alba peste blat si dam la rece pana cand pregatim crema a 2 a.(pentru a 2 crema am luat inelul de la tava si am lasat crema un pic la rece apoi am pus o peste crema alba)

Crema 2:

Se procedeaza la fel ca si la crema alba(exceptind coaja de portocala)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 17:59
ce ciocolatos bun
la 10.06.2012, 18:02
multumesc Gaby
la 10.06.2012, 18:16
Delicios!
la 10.06.2012, 18:26
lA MULTI ANI SOTULUI TAU un tort delicios
la 10.06.2012, 18:34
La multi ani sotului!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking