Tort cu portocale,miere si piersici

Postat de comanligia in Torturi
8 Mai 2014 | 8060 vizualizari
Tort cu portocale,miere si piersici

Acest tort l-am facut de ziua fetei mele care a implinit frumoasa varsta de 15 ani,off ce trece timpul asta parca ieri era micuta :( , te iubesc fetita mea sa-mi cresti mare si sanatoasa :-*

Ingrediente

  • Ptr biscuit:
  • 140 gr de unt moale la temp. camerei
  • 120 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura de esenta de caramel
  • 40 gr amidon alimentar
  • 125 gr pudra de migdale
  • Ptr crema:
  • 500 ml frisca lichida+100 gr zahar pudra daca nu e indulcita
  • 40 gr zahar
  • 1 portocala si jumate
  • 4 albusuri
  • 1 lingura miere lichida
  • 9 foi de gelatina
  • Ptr ornat:
  • piersici dintr-un compot mare
  • 6 foi de gelatina
  • 1 frunza de menta(daca doriti)
  • se opreste o piersica ptr ornat
  • cativa fluturasi facuti din cicolata neagra

Mod de preparare

Prepararea biscuitelui (blat): se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si esenta de caramel.Se toarna intr-o tava rotunda detasabila mai mare si se da la cuptorul incins din nainte la 180°c cam 30 minute.

Crema:Se bat albusurile spuma cu putina sare pana devin tari,se fierbe putin, lingura de apa,mierea si zaharul 4 minute pana se formeaza un sirop.Se varsa siropul peste albusuri in fir subtire amestecand cu mixerul in continuare.Se adauga peste bucatele de portocale si se amesteca usor.Se incalzeste pe aragaz putina apa(cam 1 lingura) si in ea se adauga gelatina se amesteca pana se topeste(atentie nu se fierbe ca-si pierde din proprietati).Dupa ce sa dizolvat se adauga in crema si se amesteca pana se leaga.Toate acestea se amesteca usor cu albusurile batute spuma.

Pe un platou se pune cercul de la tava detasabila,apoi se pune biscuitele racit,peste el se toarna crema de portocale obtinuta si se da la rece 1 ora in frigider sau 30 minute la congelator.Dupa racire se face glazura ptr ornat.

Se mixeaza piersicile pana devin o pasta cu 2-3 linguri din zeama de la compot,apoi pe aragaz se incalzeste o lingura de apa si se introduce gelatina,se amesteca pana se topeste nu se fierbe,si se toarna peste fructele pasate.

Se scoate tortul din frigider si se toarna aceasta glazura peste el,se niveleaza si se da iar la rece pana se intareste pe deasupra.Se orneaza dupa preferinte,eu am facut niste fluturasi din ciocolata neagra,am pus o frunza de menta si o jumatate de piersica taiata feliute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale,miere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Tort cu crema de visine, iaurt si nuci

Postat de getix

Tort cu crema de visine, iaurt si nuci

Pt. blat : Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă pe rând  galbenuşurile si se amestecă uşor după fiecare. Se...

Citeste continuarea

Tort Ramona (cu piersici şi portocale)

Postat de diaconta

Tort Ramona (cu piersici şi portocale)

Preparare blat: Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul.Se adauga treptat cele trei linguri de apa si uleiul,iar apoi mierea.Mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem o spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2014, 11:45
ce bine arata!
la 08.05.2014, 11:47
Delicios, La multi ani Bety ! felicitari Li !
la 08.05.2014, 11:50
frumos
La multi ani fetei!
la 08.05.2014, 11:59
delicios
la 08.05.2014, 12:00
ce frumusete la multi ani fetei!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking