Tort cu ricotta si zmeura

Postat de miremirc in Torturi
1 Aug 2011 | 12402 vizualizari
Tort cu ricotta si zmeura

Ingrediente

Blat :

  • 50 g unt moale
  • 20 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g mac
  • 70 g arahide crude macinate

Umplutura :

  • 250 g branza Ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie
  • 70 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :

  • 250 g zmeura proaspata (sau congelata)
  • 80 g zahar pudra
  • 1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)

Mod de preparare

  Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.

  Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.

Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.
Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura : mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.
In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.

Dam la frigider pentru 2 ore.
Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.

Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.
Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.

 Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker. Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2011, 19:05
Minunat!
la 01.08.2011, 19:09
este perfect
la 01.08.2011, 19:10
absolut perfect tortul tau Mire
la 01.08.2011, 19:22
arata extraordinar......
la 01.08.2011, 19:46
wow, vreau si eu o feliuta

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking