Tort cu rodie

Postat de sufletista in Torturi
5 Dec 2013 | 4297 vizualizari
Tort cu rodie

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1 rodie
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de rodie
  • Decor
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o lingura/paleta amestecam usor pana ce se omogenizeaza bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 blatul.

Crema - mixam frisca si smantana (in boluri diferite). Adaugam smantana peste frisca (din care am oprit putin pentru decorare), adaugam si zeama de rodie si mixam/amestecam pana ce se incorporeaza.

Asamblarea - pe un platou asezam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema (am oprit putina ca sa decorez). Adaugam a 2 foaie o insiropam. Ungem tortul cu un rand de frisca (oprita) si dam la rece 30 minute, dupa care scoatem si repetam inca o data ca sa acoperim bine tortul. Dam din nou la frigider 30 minute, dupa care decoram cu ciocolata topita cu smantana si cu crema oprita. Deasupra am adaugat samburi de la rodie.

Dam la rece 2 ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500

Postat de mihaelar63

Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500

Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot . La inceput se sparg ouale intr-un...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare si densa. Se adauga apa si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2013, 21:53
Vreau si eu o feliuta daca mai ai
la 05.12.2013, 21:54
bun bun
la 05.12.2013, 21:54
Nu stiu cum o fi cu rodie, dar arata bine!
la 05.12.2013, 21:56
la 05.12.2013, 21:58
Merisor este un pic acrisor

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking