Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji) Dukan

Postat de Heracleea in Torturi
28 Mai 2013 | 6043 vizualizari
Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji)  Dukan

Pentru orice aniversare sau moment special din viata noastra!

Ingrediente

  • Rulada
  • 6 oua
  • 10 lg. indulcitor
  • 4 lg. amidon
  • vanilie
  • pentru cei la conso - gem de caise dietetic
  • pentru cei la croaziera - budinca la alegere preparata conf. instructiunilor cu 500 ml. lapte si 2-3 linguri de indulcitor
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 10 lg. indulcitor
  • 1 lg. amidon
  • 10 gr. gelatina
  • 350 ml. lapte
  • 500 gr. branza Lacteea 0,2% grasime
  • rom
  • 6 lg. indulcitor
  • pentru cei la conso - merisoare
  • pentru cei la croaziera - goji sau rubarba

Mod de preparare

Rulada

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu indulcitorul, vanilia si amidonul. Se incorporeaza cu grija albusul. Aluatul se toarna in tava pe hartie de copt sau foaie de silicon. Se coace la 180 gr. timp de 15-20 minute. Se scoate pe servet umed, se unge cu gem sau budinca si se ruleaza cu ajutorul servetului. Se tine invelita astfel la rece 30 minute.

Crema:

Inmuiati gelatina in apa rece conform instructiunilor, apoi amestecati-o cu laptele caldut. Galbenusurile se bat cu indulcitorul si amidonul, se adauga treptat laptele si esenta de rom. Se pune la baine-marie si se amesteca pana se ingroasa, se lasa la racit. Branza se mixeaza bine cu indulcitor, intaritor si esenta de rom. Fructele (merisoare/goji) se pun la hidratat in apa. Se amesteca crema racita cu crema de branza si se incorporeaza fructele.

Se tapeteaza un castron cu folie de plastic, rulada se taie feliute cu care se tapeteaza castronul. Se toarna crema, apoi se pune un strat de rubarba. La final adaugam un strat de feliute de rulada. Se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji) Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Inghetata: Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca. Se pune o cratita cu putina apa la fiert. Galbenusurile,...

Citeste continuarea

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Postat de rocsi_1612

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri. Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 12:24
foarte bun!!!!
la 28.05.2013, 13:53
super bun si frumos
la 28.05.2013, 20:43
O bunatate
la 04.06.2021, 22:22

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking