Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)

Postat de Criss in Torturi
15 Noi 2010 | 8924 vizualizari
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)

Am incercat si eu zilele trecute sa fac niste trandafiri din pasta de lapte praf si zic eu ca m-am descurcat onorabil, avand in vedere ca n-am ustensile. Si daca tot i-am facut, m-am gandit sa-i pun pe un tortulet. Asta e ce mi-a iesit.

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Pentru ornat:
  • -200 ml frisca
  • -100 g ciocolata (alba am avut si am pus putina cacao sa o colorez)
  • -flori si frunze din pasta de lapte praf
  • Pentru insiropat:
  •  -apa
  • -zahar
  • -visinata
  • -sucul de la afine

Mod de preparare

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Pe o tava punem inelul detasabil si jumatate de blat bine insiropat. Turnam jeleul de afine si dupa ce acesta s-a racit bine de tot, punem jumatate din crema. Punem al doilea blat insiropat si restul de crema.

Dupa doua ore scoatem inelul si acoperim cu frisca. Ornam dupa imaginatie.Eu am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf. Pentru ca n-am gasit colorant verde, si trebuia sa fac si frunze, am colorat putin pasta de lapte praf cu sirop de menta. Dar culoarea n-a fost prea intensa, astfel ca m-am ajutat si de cariocile de la dr. Oetker.Pe margine am pus niste grilaje de ciocolata. Vreau sa spun ca gustul e absolut divin, e un deliciu tortul acesta, crema e senzationala Si imi pare bine ca am ales aceasta combinatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2010, 11:49
Fain tort. Si combinatia super!

N-ai scris modul de preparare pentru blat.
la 15.11.2010, 11:54
ce frumos este
la 15.11.2010, 11:58
super cirssfelicitari din tot sufletusi eu am incercat cu pasta din lapte praf darnu mi-a iesit frumospoate ne spui si retata tatortu e minunat felicitari
la 15.11.2010, 12:14
trandafirii sunt minunati
la 15.11.2010, 12:14

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking