Deliciu cu fructe şi mentă

Postat de diaconta in Torturi
2 Iul 2011 | 6398 vizualizari
Deliciu cu fructe şi mentă

Vremea uracioasa de afara parca te imbie sa stai prin bucatarie si sa prepari ceva cu care sa-i rasfeti pe cei dragi.Uite asa a aparut si prajiturica asta,precum o dimineata racoroasa de vara dar totusi placuta in esenta....o prajitura cu multe fructe,asa cum imi place mie.Sper sa va placa si voua. Va doresc sa aveti o Duminica pe placul inimii voastre!!!!! Si va si pupacesc ca-mi sunteti dragi.

Ingrediente

Blat: 

  • 5 oua 
  • O cana zahar
  • 5 linguri apa       
  • O cana faina       
  • 2 linguri cacao        
  • 3 linguri ulei       
  • Zahar vanilat        
  • Zeama de lamaie        
  • ½ plic praf de copt       
  • sare

Crema:        

  • 250 ml frisca lichida        
  • 150 gr ciocolata alba        
  • 250 gr Mascarpone        
  • O lingura zahar pudra        
  • 3 linguri sirop de menta       
  • 30 gr unt       
  • 10 gr gelatina      
  • Afine si zmeura

Jeleu:        

  • Jeleu incolor pentru tort      
  • Sirop de menta

Mod de preparare

Blat:
Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe.
Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma  care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci linguri de apa  si zeama de lamaie se pun pe foc si se fierbe un sirop.Siropul fierbinte se pune peste albusuri mixand  in continuare.Spuma va deveni lucioasa si isi va pastra consistenta.Este momentul sa adaugam pe rand galbenusurile si zaharul vanilat.Adaugam incet cele trei linguri de ulei.Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o incorporam in spuma de oua,amestecand usor pentru ca spuma sa nu se lase.
Punem amestecul intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim crema.

Crema:
Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Ciocolata o rupem bucati si o punem impreuna cu 50 ml frisca intr-o cratita,la foc mic,pana cand ciocolata se topeste.Nu trebuie sa fiarba.Lasam sa se racoreasca putin.Crema Mascarpone o amestecam cu o lingura de zahar pudra.Frisca ramasa (200 ml) o mixam.
Topim gelatina la microunde,sau pe bain marine,apoi o incorporam in amestecul de ciocolata.Adaugam si untul moale,amestecam pana cand acesta se topeste.La final adaugam si siropul de menta.
In frisca batuta adaugam amestecul de ciocolata,mixand in continuare,iar apoi crema Mascarpone.

Siropul meu de menta nu are prea mult colorant,asa ca nu am obtinut o crema prea verde,dar gustul de menta s-a simtit puternic.
Pe blatul racit asezam un strat de crema ,apoi presaram fructele(afine si zmeura),punem restul de crema,iarasi fructe si jeleu de menta(preparat dupa instructiunile de pe ambalaj).

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu fructe şi mentă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură

Postat de diaconta

Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură

Pentru foi am împartit cantitatile în doua,pregatind câte 2 foi odata. Am mixat 4 albusuri  cu un praf de sare.Când spuma a prins consistenta,am adaugat treptat...

Citeste continuarea

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2011, 22:32
minunat!!ce culori frumoase!
la 02.07.2011, 22:33
Multumesc Dana si o combinatie reusita de arome
la 02.07.2011, 22:36
ce combinatie delicioasa,apetisanta,minunata...............
la 02.07.2011, 22:38
Minunat, frumoasa ca si bucatareasa
la 02.07.2011, 22:39
Rocsi,asa-i,am vrut sa combin cat mai multe arome

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking