Tort cu vanilie si piersici

Postat de Luckycake in Torturi
15 Feb 2014 | 40408 vizualizari
Tort cu vanilie si piersici

Love is in the air :) , acum e momentul sa va rasfatati persona iubita cu o felie de tort gustos si aratos ;) Nu e greu de facut dar trebuie lasat peste noapte la rece in frigider, asa ca il faceti cu o zi inainte :)

Ingrediente

  • Ingrediente:( tava de 20 cm cu peretii detasabili)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 ml ulei vegetal
  • 75 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 4 linguri ca varf zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml smantana pt frisca
  • pt decor:
  • 1 borcan compot de piersici jumatati
  • 1 plic tort gelee transparent

Mod de preparare

Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam laptele si uleiul si mixam bine.La final incoproram faina amestecata cu praful de copt.Punem amestecul in tava tapetate cu hartie cerata si coacem cam 30 minute la 180 grade.Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: punem laptele la fiertimpreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul. Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Cand se ingroasa ( cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin. Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj.Invartim bine pana se dizolva.Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust.Turnam totul peste blat si dam la frigider.Lasam pana se intareste( cam 2 ore).

Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura. Sucul de la compot il punem la fiert, impreuna cu continutul plicului de jeleu si o lingura de zahar, timp de 1 minut, apoi il turnam uniform peste tort.Il lasam peste noapte la frigider , apoi il servim cu dragoste ♥

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2014, 12:16
arata super
la 15.02.2014, 13:39
la 15.02.2014, 14:56
wooow aratos tare
la 15.02.2014, 15:22
Minunat tort!
la 15.02.2014, 15:32
Foarte frumos

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking