Ingrediente
Blat(forma cu diametrul de 20 cm):
- 3 oua
- 150 g Green Sugar pulbere(sau zahar)
- 150 g faina
- Sare
Bezea cu aromă de trandafiri:
- 5 albusuri de ou
- 3 linguri Green Sugar pulbere(sau zahar)
- Zeama de lamâie
- 2 linguri dulceata de trandafiri
- Sare
- O picatura colorant roşu (optional)
Caramel:
- 4 linguri Green sugar pulbere(sau zahar)
Crema de zmeura si mascarpone:
- 500 g mascarpone
- 200 g zmeura
- 1 lingura Green Sugar (sau zahar)
- Pentru ornat: zmeura si frunze de lamâiţă
Mod de preparare
Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici, într-o forma de 20 cm.
Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green Sugar(zahar).Mare atentie sa nu se arda pentru ca va deveni amarui.
Am “îmbracat” peretii cratitei cu zaharul caramelizat,apoi am pregatit bezeaua.
Am mixat cele 5 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a devenit ferma am adaugat zaharul si zeama de lamâie.
La final am încorporat usor dulceata de trandafiri.
Eu am pus si o picatura de colorant rosu pentru un contrast de culoare.
Am turnat bezeaua în cratita în care am caramelizat zaharul,apoi am pus cratita într-o alta cratita mai mare ,în care am pus apa fierbinte.
Astfel pregatite,le-am introdus la cuptor la 180 de grade pentru 35 de minute.
Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor.
Dupa ce s-a racit,am pus blatul peste bezea,am asezat deasupra un platou si cu o miscare ferma,am rasturnat cratita.
Astfel caramelul se va scurge si se va îmbiba în blat..
Pentru crema am mixat crema mascarpone cu o lingura de Green Sugar.
Zmeura am zdrobit-o cu furculita si am amestecat-o cu crema de mascarpone.
Cu aceasta crema am îmbracat tortul.
L-am decorat si l-am lasat la frigider peste noapte.
Nu este greu de pregatit,doar eu m-am întins la vorba/scris,ca de obicei J))))
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si aroma de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|