Tort "Daria"

Postat de Elena_Daria in Torturi
20 Mar 2013 | 4497 vizualizari
Tort "Daria"

Astazi surioara mea Daria, a implinit 10 anisori! Scumpa mea, iti doresc tot binele din lume, multa sanatate, fericire si fie ca soarele sa-ti zimbeasca de fiecare data, iar fluturasii sa-ti impartaseasca bucuria lor! LA MULTI ANI!!!

Ingrediente

Blat:
  • 6 oua
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de capsuni:
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 180 ml lapte
Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina granule(Dr. Oetker)
Decor:
  • trandafiri si frunzulite din pasta de zahar
  • cereale cu glazura de ciocolata
  • biscuiti

Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema de capsuni: Intr-un vas punem frisca lichida,laptele,Crema Ole de capsuni si mixam pana se intareste.

Mousse de ciocolata cu lapte: Punem gelatina intr-un bol si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.

Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.

Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)

Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat crema de ciocolata in frisca batuta.

Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2.

Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat insiropam, apoi intindem crema de capsuni.

Apoi punem cel de-al doilea blat insiropat, intindem uniform crema de ciocolata alba apoi dam tortul la rece peste noapte.

A doua zi se scoate de la rece, se imbraca intr-un strat subtire de crema.

Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului.

Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar.

Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Daria"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bavareza cu capsuni

Postat de comanligia

Bavareza cu capsuni

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de ralu_ca

Tort de biscuiti cu ciocolata

Am topit margarina impreuna cu ciocolata amaruie pana am obtinut o crema omogena. Stafidele si goji le-am inmuiat in coniac. Am rupt biscuitii in bucatele mici si i-am pus intr-un vas, am turnat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2013, 23:04
Sa-ti traiasca surioara! Foarte frumoas tortul si foarte gustos, cred
la 20.03.2013, 23:12
la 20.03.2013, 23:16
multumesc frumos Patrcia! E foarte bun tortul, maine am sa revin cu sectiune!
la 20.03.2013, 23:16
Motanel
la 21.03.2013, 00:06
ce frumos tort,multi ani surioarei!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking