Tort David

Postat de privatelaura in Torturi
10 Sep 2013 | 4027 vizualizari
Tort David

Acest tort a fost facut pt terorist, cu ocazia aniversarii a 3 anisori de viata! Sotul meu s-a plans ca am servit felii prea subtiri la masa, drept urmare am hotarat ca de acum sa tai torturile in 4, care apuca...apuca, care nu...nu :)))

Ingrediente

  • pt blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar brut
  • 7 lg faina
  • 7 lg apa
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lg cu varfa cacao neagra
  • pt crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 gr mascarpone
  • 4 lg nuca cocos rasa
  • pt sirop
  • 400 ml apa
  • 3 lg cu miere
  • 1 lgta extract vanilie
  • pt decor
  • frisca
  • fondante
  • sirop ciocolata
  • bombonele colorate

Mod de preparare

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.

Am pornit cuptorul.

Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor.

Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.

Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.

Am dat la frigider pentru minim 5 ore.

Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate.

A iesit un tort vesel si gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort David" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (78)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

Postat de alexandra_marcu

Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

BLATUL: Incepem prin a separat albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si se pun pun...

Citeste continuarea

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2013, 17:13
Un tort minunat, după sufletul micului "terorist" pentru care a fost făcut. Să-ţi trăiască băieţii, să-ţi aducă nurori bune la suflet şi pricepute în bucătărie, iar pentru noi lăudătorii o felie sănătoasă de tort.
la 10.09.2013, 17:14
Delicios!
la 10.09.2013, 17:16
Ce de culori! Sa-ti traiasca micul terorist, pupicei!
la 10.09.2013, 17:19
Ce tare-i faza cu taiatul tortului in 4! Sotul meu sigur ar fi de acord cu asta. Sa va traiasca micutul si sa fie sanatos si fericit!
la 10.09.2013, 17:20
Superb! La multi ani inca o data puiului scump!

Vezi toate comentariile (78)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking