Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant

Postat de laylalala in Torturi
3 Mai 2010 | 6354 vizualizari
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant

Ingrediente

  • 3 banane
  • 50 gr unt, topit
  • 150 gr biscuiti simpli, sfaramitati
  • 140 ml frisca lichida
  • 140 gr zahar pudra
  • 500 gr branza Quark
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr unt de arahide crocant

Mod de preparare

Cu cateva ore inante de prepararea tortului, pune 2 banane in congelator pana cand coaja se va innegri.Scoate-le din congelator si decongeleaza-le (se pot decongela mai repede in cuptorul cu micrunde)Dupa aceea, decojeste-le si fa-le piure.

Pentru crusta, amesteca untul topit cu biscuiti sfaramitati, apoi pune amestecul intr-o tava rotunda de 23 cm, apasandu-l usor.

Bate frisca intr-un vas, iar in altul bate untul de arahide pentru a-l imuia putin.Intr-un vas separat, amesteca zaharul cu branza Quark si vanilia.Inglobeaza untul de arahide in amestecul cu branza, apoi adauga piureul de banane.Inglobeaza usor frisca batuta, apoi pune umplutura peste crusta din tava.Da tortul la congelator pentru cateva ore sau peste noapte.Pentru a-l servi, scoate tortul din congelator si pune-l in frigider 20 minute, apoi treci cu un cutit in jurul marginilor si desprinde tortul din tava.

Feliaza banana ramasa si decoreaza cu ea tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni

Postat de vio_dreams

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni

Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.  Taiem capsunile cubulete si le...

Citeste continuarea

Tort cu portocale,miere si piersici

Postat de comanligia

Tort cu portocale,miere si piersici

Prepararea biscuitelui (blat) : se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking