Ingrediente
- BLAT
- 300 gr de biscuiti macinati
- 50 mil lapte condensat
- 2 albuse
- 50 de unt
- un vf cutit sare
- 150 bomboane MM
- 6 linguri de crema de branza.
- STRATUL I: CREMA DE BANANE
- 1 crema de vanilie Dr.Oetker
- 1 banana mare de canarias
- STRATUL II : CREMA DE BRANZA
- 250 mascarpone
- 2 galbenusuri
- 10 linguri de zahar
- 2 linguri de smantana
- 5 picaturi de esenta de vanilie
- STRATUL III
- 10-12 piscoturi trase in ciocolata
- CREMA DE CIOCOLATA PT DECOR
- 250 de fulgi de ciocolata
- 50 mil de frisca
- 3 linguri de nutela
- PT DECORAREA TORTULUI
- am folosit pasta minune de trufe pe care am modelat-o dupa preferinta
- http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-modelat-din-trufe-24529.html#comments
Mod de preparare
BLAT
Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de branza si dam la cuptorul incins 7 min. Lasam pana se formeaza o crusta aurie, se scoate de la cuptor si in blatul cald infingem bomboanele MM si se lasa la racit.
CREMA DE BANANE
Se prepara crema Dr .Oetker dupa instructiunile de pe plic. Intre timp punem banana in blender impreuna cu 1 ling de crema ca se se formeze o crema fina, pe care o amestecam cu restul de crema si se pune la rece.
CREMA DE BRANZA
Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de vanilie si amestecam bine apoi introducem smantana si mascarponele si dam la rece.
CREMA DE CIOCOLATA
Topim fulgii de ciocolata in 50 ml de frisca, amestecam bine pana se topesc si arata ca si o crema. Punem jumatate de crema de-o parte pt piscoturi si in cealalta ce ramane adaugam nutela.
PICOTURILE TRASE IN CIOCOLATA
Luam piscoturile si le trecem in baia de ciocolata calda si apoi le lasam la congelator pana se intaresc.
Umplerea tortului
Cand s-a racit blatul cu bomboanele MM punem primul strat (adica crema de banane) apoi asezam frumos peste, piscoturile trase in ciocolata si punem al doilea strat(crema de branza) si dam la frigider cateva minute ,dupa care il ornam dupa preferinta cu crema de ciocolata amestecata cu nutella si formele obtinute din pasta de trufe....
Se lasa la frigider cateva ore bune. Va recomand sa-l faceti seara ca si mine si sa il lasati pana a doua zi ,asa va rezista mult mai bine tentatiei si este mult mai gustos si mai usor de taiat:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|