Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM

Postat de naomy in Torturi
21 Aug 2011 | 5889 vizualizari
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM

Acest tort este pura inventie ,vroiam sa fac ceva iesit din comun ceva diferit si in acelasi timp un gust unic,sunt extrem de multumita de rezultat:)

Ingrediente

  • BLAT
  • 300  gr de biscuiti macinati
  • 50 mil lapte condensat
  • 2 albuse
  • 50 de unt
  • un vf cutit sare
  • 150 bomboane MM
  • 6 linguri de crema de branza.
  • STRATUL I: CREMA DE BANANE
  • 1 crema  de vanilie Dr.Oetker
  • 1 banana mare de canarias
  •  STRATUL II : CREMA DE BRANZA
  • 250 mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 5 picaturi de esenta de vanilie
  • STRATUL III
  • 10-12 piscoturi trase in ciocolata
  • CREMA DE CIOCOLATA PT DECOR
  • 250 de fulgi de ciocolata
  • 50 mil de frisca
  • 3 linguri de nutela
  • PT DECORAREA TORTULUI
  • am folosit pasta minune de trufe pe care am modelat-o dupa preferinta
  • http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-modelat-din-trufe-24529.html#comments

          

Mod de preparare

BLAT

Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de branza si dam la cuptorul incins 7 min. Lasam pana se formeaza o crusta aurie, se scoate de la cuptor si in blatul cald infingem bomboanele MM si se lasa la racit.

CREMA DE BANANE

Se prepara crema Dr .Oetker dupa instructiunile de pe plic. Intre timp punem banana in blender impreuna cu 1 ling de crema ca se se formeze o crema fina, pe care o amestecam cu restul de crema si se pune la rece.

CREMA DE BRANZA

Mixam galbenusurile cu zaharul  pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de vanilie si amestecam bine apoi introducem smantana si mascarponele si dam la rece.

CREMA DE CIOCOLATA

Topim fulgii de ciocolata in 50 ml de frisca, amestecam bine pana se topesc si arata ca si o crema. Punem jumatate de crema de-o parte pt piscoturi si in cealalta ce ramane adaugam nutela.

PICOTURILE TRASE IN CIOCOLATA

Luam piscoturile si le trecem in baia de ciocolata calda si apoi le lasam la congelator pana se intaresc.

Umplerea tortului

Cand s-a racit blatul cu bomboanele MM punem primul strat (adica crema de banane) apoi asezam frumos peste, piscoturile trase in ciocolata si punem al doilea strat(crema de branza) si dam la frigider cateva minute ,dupa care il ornam dupa preferinta cu crema de ciocolata amestecata cu nutella si formele obtinute din pasta de trufe....

Se lasa la frigider cateva ore bune. Va recomand sa-l faceti seara  ca si mine si sa il lasati pana a doua zi ,asa va rezista mult mai bine tentatiei si este mult mai gustos si mai usor de taiat:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu mousse de mango si ciocolata alba

Postat de gabrielacuisine

Tort cu mousse de mango si ciocolata alba

Pe cat pare de complicat, nu este deloc asa. Intai facem siropul ca sa aiba timp sa se raceasca pana cand blatul este gata. Sirop:   intr-o craticioara punem apa, zaharul si le...

Citeste continuarea

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Constelatialeu

Tort cu dulceata de trandafiri

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 18:20
ia sa gust din acest tort delicios
la 21.08.2011, 19:24
chiar deosebit si foarte frumos
la 21.08.2011, 20:01
cred ca a fost tare gustos
la 21.08.2011, 21:02
foarte dragut tortul
la 21.08.2011, 21:37
dragut si cred ca bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking