Tort de capsuni si cirese

Postat de silvi0ara in Torturi
16 Apr 2010 | 6553 vizualizari
Tort de capsuni si cirese

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  • 400g capsuni
  • 500g mascarpone
  • 100g zahar
  • 500g iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 plicuri gelatina pudra
  • 100ml apa
  • 200ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 cirese proaspete fara samburi
  • Pentru ornat
  • 200ml frisca
  • capsuni si cirese

Mod de preparare

Se aseaza pe fundul unei forme de tort o foile de plastic,se tapeteaza marginile cu piscoturi.

Pentru crema,se inmoaie gelatina in apa rece 5 min.Se paseaza capsunile la robot,sau de mana.Intr-un castron se toarna mascarpone,iaurtul de fructe(eu am folosit cel din fructe de padure),zaharul,vanilia, pireul de capsuni si zeama de lamaie.Se bate compozitia cu mixerul.

Gelatina se pune apoi la foc mic sa se dizolve si se amestaca mai intai cu 2-3 linguri de crema,apoi se amesteca in toata compozitia.Crema se lasa 5 min.la rece,apoi se adauga frisca batuta bine.Se toarna in forma jumatate de compozitie,se aseaza ciresele si restul ce crema,iar deasupra se pune restul de piscoturi.

Se lasa la frigider 1 ora sa se intareasca.Se aseaza deaupra un platou si se intoarce tortul cu fata in sus.Piscoturile trebuie sa fie pe platou ca baza.

Se orneaza cu frisca si fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 12:05
Ooooo...asta tre sa fie tare bun.
la 16.04.2010, 14:25
mmmmmm....ce bun tre sa fie
la 16.04.2010, 15:48
la 16.04.2010, 18:53
super super super super super si 5 furculite,felicitari

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking