Tort Diplomat

Postat de pusikmea in Torturi
13 Oct 2011 | 11169 vizualizari
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi pentru sampanie
  • lichior de capsuni pentru a trece piscoturile prin ele
  • pt crema:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • Pt ornat:
  • frisca
  • cirese din dulceata
  • portocala
  • trandafiri din Sugus

Mod de preparare

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit. Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema. Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.

Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune piscoturile date prin lichiorul de capsuni si strangem usor folia la capete. Dam forma pentru cateva ore la frigider.

Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un platou printr-o miscare ferma.

Ornam cu frisca, portocala, pe care am taiat-o tringhiuri, trandafirii din sugus, cateva cirese din dulceata, iar moatele verzi sunt facute din fisca in care am bagat sirop de menta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2011, 14:34
ce frumos si bun
la 13.10.2011, 14:50
bun bun
la 13.10.2011, 14:53
tare frumos este!!!de gustos deja se stie...
la 13.10.2011, 14:55
superb ca tot ce faci tu
nu pot sa dau like,dar ma intorc
la 13.10.2011, 15:10
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking