Ingrediente
- 250 grame ciocolata amaruie
- 150 grame unt
- 5 oua
- 125 grame zahar
- esenta vanilie 2, 3 linguri sau mai multa dupa gust
- 1 lingurita praf de copt
- putin otet pentru stins praful de copt
- 150 grame cocos sau migdale(eu nu am pus nu imi plac)
- pentru glazura
- 250 grame ciocolata amaruie
- 250 ml frisca lichida
- esenta de vanilie dupa gust
Mod de preparare
Se incinge cuptorul cca 160 grade.
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul(150 grame) se topeste la foc mic pe aragaz, se lasa sa se raceasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, si se freaca galbenusurile cu cealalta jumatate de cantitate de zahar si esenta de vanilie.
Apoi se adauga peste galbenusuri ciocolata topita si racita aproape de tot, se amesteca , se aduga si albusurile batute amestecandu-se de jos in sus si o lingurita de praf de copt(stins cu otet) amestecat daca va place(eu nu am pus) cu cocos sau migdale zdrobite).
Se toarna aceasta compozitie in tava de tort unsa cu unt si eventual stropita cu cocos sau migdale si se da la cuptor cca 1 ora.
Se scoate si se toarna dasupra glazura facuta din ciocolata amaruie plus frisca plus esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se taie in felii zdravene :)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|