Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte
- 4 linguri de ulei
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- ~ 8 linguri de faina
- un praf de sare
- pentru crema:
- 1 plic crema de ciocolata
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar pudra
- 1 cicolata cu lapte
- esenta de rom
- pentru glazura:
- 1 ciocolata cu lapte
- 4 linguri cu lapte
- in plus:
- fulgi de ciocolata - ciocolata rasa
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.
Pregatim crema:
Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin. Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece 10 minute.
Insiropam primul blat cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem jumatate din crema, celalat blat insiropat si restul de crema peste care vom pune glazura pe care am lasat-o putin la rece ( ciocolata topita la cuptorul cu microunde peste care punem laptele si omogenizam). Deasupra ornam cu fulgi de ciocolata, eu am avut un ou de ciocolata pe care l-am rupt in bucatele mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|