Tort de ciocolata

Postat de laylalala in Torturi
3 Mai 2010 | 9373 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • 120 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
  • 5 oua, separate200 gr unt, moale, plus pentru uns tava
  • 220 gr zahar pudra
  • 90 gr faina, cernuta, plus pentru pudrat tava
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 280 ml frisca lichida
  • 200 gr creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
  • coaja rasa de la 2 lamai verzi sau 1 lamaie galbena
  • PENTRU GLAZURA SI DECOR
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 140 ml frisca lichida
  • 25 gr ciocolata rasa marunt, pentru decor
  • 100 gr ciocolata rasa, pentru decor

Mod de preparare

Se unge cu unt si se pudreaza cu faina o tava de copt rotunda de 24cm.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se topeste 120 gr ciocolata intr-un bol.Se raceste 5 minute si se amesteca cu galbenusurile.Intr-un bol, se bate untul cu 100 gr zahar pana ce devine moale si cremos.Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca.

Se bat albusurile cu putina sare, apoi se bat cu 120 gr zahar pana ce devin tari.Se adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata si se amesteca, dupa care se inglobeaza linguri pline de albusuri si faina, alternandu-le.
Se pune compozitia obtinuta in tava, se niveleaza si se coace timp de 45-55 minute, pana ce la introducerea unei scobitori in centru va iesi curata.Se lasa la racit 10 minute, apoi se scoate din tava.Dupa ce s-a racit complet se taie cu grija in jumatate cu un cutit mare.

PENTRU UMPLUTURA, bate intr-un bol frisca pana ce s-a ingrosat, dar nu a devenit tare.Se adauga creme fraiche si coaja de lamaie si se amesteca.
Se unge o jumatate de aluat cu crema si se aseaza deasupra cealalta jumatate de aluat.

PENTRU GLAZURA se topeste 150 gr ciocolata amaruie cu frisca lichida, intr-o cratita pe foc mic, dupa care se lasa putin la racit.Se toarna peste tort si se intinde peste tot.Se presara 25 gr ciocolata rasa marunt.
Se aseaza o forma rotunda de prajituri (de aprox.10 cm) in centrul tortului si se umple cu 100 gr ciocolata rasa.Se inlatura cercul cu grija si se lasa ciocolata sa cada usor.Tortul se serveste la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2010, 21:16
Nu te ingrasi de la atatea torturi???

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking