Tort de ciocolata

Postat de sandytza in Torturi
11 Mai 2010 | 9247 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 150 gr unt
  • ¾ cana zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata + 2 linguri lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  •  o lingurita praf copt
  • 50 gr alune caramelizate taiate marunt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • Sirop
  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • 50 ml lichior Malibu
  • Glazura de ciocolata
  • 200 gr ciocolata
  • 70 gr unt
  • 3 linguri lapte
  •  2 linguri ulei 

Mod de preparare

Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.
Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina, alunele caramelizate si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.
Crema
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.

Sirop

Se topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.

Cand tortul s-a racit se taie in trei pe orizontala , se pune prima foaie , se insiropeaza cu 1/3 din siropul preparat dupa care se pune jumatate din crema si se niveleaza bine. Se aseaza peste crema a doua foaie se insiropeaza la fel ca si prima , se pune restul de crema peste care se pune a treia foaie insiropata la fel ca si prima. Se taie foarte fin pe margine sa se niveleze tortul peste care se toarna glazura de ciocolata preparata astfel : Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se topesc pe foc . Cand ciocolata este aproape topita se ia de pe foc si se continua sa se amestece pana cand ciocolata si untu sunt topite. Se toarna glazura peste tort, se niveleaza bine dupa care se orneaza cu ornamente de ciocolata si alune caramelizate taiate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2010, 21:19
foarte fain.La multi ani lui..Sorin
la 11.05.2010, 21:29
foarte frumos si la multi ani
la 11.05.2010, 21:54
Multumesc mult Gabi & Rocsi
la 11.05.2010, 21:55
Super!
la 11.05.2010, 23:23
Ai postat un tort dulce, dulce si buuuuun1 La multi ani , Sorin! Dar noi de ce nu am fost invitati la petrecere?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking