Ingrediente
- BLAT:
- 12 oua
- 12 linguri de ulei
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de faina
- 4 linguri de cacao
- 4 plicuri zahar vanilat
- CREMA
- 3 oua
- 3 linguri de amidon
- 5 linguri cacao
- 7 linguri de zahar
- margarina un pachet
- esenta de rom
- lapte 300 ml
- marscapone 250 gr
- SIROP:
- 1 lamaie
- 250 ml apa
- 5 ling zahar
- glazura:
- 500 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu cele 12 linguri de faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si o introducem la cuptor pt 35 minute.
CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 3 oua , esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o consistenta omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina si marscapone
SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie
GLAZURA: Topim la baine-marine 500 gr ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|