Tort de ciocolata fructat

Postat de miremirc in Torturi
12 Iun 2012 | 15215 vizualizari
Tort de ciocolata fructat

Ingrediente

  • Blat alb :
  • 2 oua
  • 3 lg faina
  • 1 lg ulei
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lgt praf de copt
  • Blat maro :
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 lg faina
  • 50 g unt
  • Crema ciocolata :
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 160 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
  • 5 banane
  • Decor :
  • 300 g capsuni
  • 4 kiwi
  • 1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g fulgi migdale prajite
  • Pentru insirop blat maro :
  • 3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti..

Mod de preparare

Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor. Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.

Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina. Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.

Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina. Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.

Asamblare : In forma de tort punem blatul maro - 3 lg lichior Carolans - 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata - blat alb. Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.

Scoatem tortul din forma. Deasupra asezam capsuni taiate felii, kiwi feliat. Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea. Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .

Exceptional ! Incercati-l ca merita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata fructat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare si densa. Se adauga apa si se mai...

Citeste continuarea

Tort cu crema de gutui si clementine

Postat de rhapsody

Tort cu crema de gutui si clementine

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2012, 21:00
il admir din nou, e superb si gustos
la 12.06.2012, 21:13
asa cum am spius PERFECT
la 12.06.2012, 21:15
un tort DIVIN,ciocolatos cu multe fructe!
la 12.06.2012, 21:16
bun bun
la 12.06.2012, 21:18
Ce frumos l-ai ornat!!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking