Tort de ciocolata pt toti bucatarasii

Postat de mihaelab in Torturi
5 Iul 2011 | 5393 vizualizari
Tort de ciocolata pt toti bucatarasii

Se pare ca am ajuns la reteta 200 asa ca trebuia neaparat sa fie ceva bun. Pt toti bucatarasi cate o felie>:d

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1cana zahar
  • 11/2cana faina
  • 8 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 ciocolate milka cu lapte (400g)
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 plic crema pt prajituri de ciocolata
  • 250ml lapte
  • Siropul
  • 4cani apa
  • 1cana zahar
  • 2 esente rom

Mod de preparare

Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor cam 45 min, pana trece testul cu scobitoarea.

Frisca o punem intr-un vas (eu am pus in tuci sa fiu sigura ca nu se lipeste) la foc mic.

Ciocolata o rupem bucati intr-un castron mai mare.Cand frisca incepe sa fiarba punem peste bucatile de ciocolata, lasam asa cam 5minute dupa care amestecam pana ce obtinem o compozitie fina pe care o lasam sa se raceasca.

Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet, iar cand crema s-a racit putem pune si gelatina, dupa care o dam la rece cam 30min.

Preparam si siropul: punem apa si zaharul sa fiarba cam 20 min. Cand siropul se mai raceste putem pune si cele 2 fiole de esenta de rom.

Blatul de tort il taiem in doua,insiropam prima parte ,apoi vom pune crema. Dupa ce crema a fost pusa uniform vom pune si partea cealalta si o insiropam. Dam la rece cam 1ora.

Preparam si crema pt prajituri,iar cand tortul s-a racit il scoatem de la rece si vom pune uniform crema de ciocolata deasupra, apoi il ornam cu restul de crema.

POFTA BUNA!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata pt toti bucatarasii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea

Postat de vio_dreams

Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea

Preparam mai intai blatul . Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe...

Citeste continuarea

Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Postat de simona72

Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2011, 19:32
wauuu Esti gospodina perfecta Daca eram barbat te ceream de nevasta
la 05.07.2011, 19:33
LA MAI MULTE RETETE! alaturi de noi si de gasca ta de baieti
la 05.07.2011, 19:43
Ce frumos este!
La cat mai multe retete delicioase!
la 05.07.2011, 19:43
multumesc pt aprecieri,iar barbat am
la 05.07.2011, 19:43
multumesc Ina

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking