Tort de ciocolata si cafea

Postat de Creatsa in Torturi
13 Ian 2013 | 12954 vizualizari
Tort de ciocolata si cafea

Un tort minunat,fin si delicios pentru iubitorii de cafea si ciocolata !Adica eu:))

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 180 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 130 ml cafea tare
  • 130 ml ulei
  • 180 g faina
  • 40 g cacao

Sirop:

  • 250 ml cafea sau 250 ml apa+1 pliculet ness
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust (eu nu am pus deloc)

Crema:

  • 350 g unt
  • 400 g nutella
  • esenta de rom
  • 5 galbenusuri

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat amestecand continuu uleiul,cafeaua si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil si omogenizam bine.Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar.Adaugam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam usor de sus in jos.(nu foarte mult,doar cat sa se incorporeze albusurile)Impartim compozitia in 4 parti egale si coacem 4 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat 2-3 linguri de nutella ,un galbenus si tot asa pana terminam.La final adaugam esenta de rom dupa gust.

Cui nu ii plac galbenusurile crude le poate fierbe pe baie de aburi amestecate cu 2,3 linguri de zahar pana se ingroasa apoi se lasa la racit si se adauga lingura cu lingura cremei .

Asamblare:

Blat/Sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/

Dati tortul la rece minim 2-3 ore pana se intareste crema.

Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lasati sa se raceasca.

Imbracati tortul in ciocolata si ornati cu ciocolata ramasa si bomboane :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Iata cum se prepara Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 12:02
Adică noi, că nu mi-ar sta rău cu o felie-două prin farfurie
la 13.01.2013, 12:05
Serviti cu incredere Parinte
la 13.01.2013, 12:05
la 13.01.2013, 12:05
Motan
la 13.01.2013, 12:06
Deliciu ..Multa cioco mai mananci

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking