Tort de ciocolata si pere, fara faina

Postat de laylalala in Torturi
3 Mai 2010 | 5690 vizualizari
Tort de ciocolata si pere, fara faina

Ingrediente

  • 85 gr unt, plus 1 lingura pentru unsul tavii
  • 85 gr zahar brun, plus 2 linguri pentru tava
  • 90 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • 1 lingura rom
  • 3 oua, separate
  • 85 gr alune de padure, coapte si maruntite
  • 4 pere bine coapte, decojite, injumatatite si curatate de samburi
  • zahar pudra, pentru pudrare

Mod de preparare

Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul unei tavi rotunde cu baza detasabila.Aseaza cercul din foaia de copt pe fundul tavii use cu unt, apoi periaza din nou baza tavii cu unt.Tapeaza tava cu 2 linguri zahar, inlaturand excesul.
Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Topeste ciocolata si untul la bain-marie,incorporeaza romul, apoi lasa-le sa se raceasca.Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa, apoi inglobeaza ciocolata si alunele de padure.

Intr-un bol separat, bate albusurile spuma.Incorpreaza o lingura plina de albusuri in amestecul cu ciocolata, apoi incorporeaza cu grija restul de albusuri in 2 transe.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita.Aranjeaza perele deasupra, cu partea taiata in jos.Coace prajitura 40 minute, pana cand perele s-au inmuiat, iar aluatul s-a facut.Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava, apoi pune-o pe o farfurie de servire si lasa-o sa se raceasca complet.Pudreazaol cu zahar pudra si serveste-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si pere, fara faina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Tort exotic

Postat de giorgi

Tort exotic

Blatul: Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare ,se adauga mierea si se bate (mixeaza) in continuare ,apoi incorporand migdalele macinate.La urma am pus galbenusurile ,incorporandu-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2010, 21:08
Arata foarte bine. Spune-mi te rog cat de gustos a fost ca tare sunt curioasa
la 03.05.2010, 21:14
A fost DELICIOS
la 03.05.2010, 21:44
Mai poti, layla? Vad ca tot pui....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking