Tort de ciocolata si reteta cu nr. 800 pe bucataras.ro

Postat de RuxyRux in Torturi
23 Noi 2013 | 9526 vizualizari
Tort de ciocolata si reteta cu nr. 800 pe bucataras.ro

Cred ca stiti deja cei ce ma cunoasteti cat de mult iubesc ciocolata si va puteti imagina ca nu aveam cum sa sarbatoresc altfel decat cu muuuulta si delicioasa ciocolata.... Am de multa vreme in plan aceasta reteta si am gasit acum ocazia perfecta... Acest tort l-am descoperit intamplator dand click pe o fotografie de care m-am indragostit....si desigur ca am fost extrem de tentata sa-i simt si gustul......iar titlul " The Best Chocolate Cake Recipe {Ever}" te face sa-l doresti pe data...desi fotografiile mele sunt departe de cele ale retetei originale care m-au cucerit....gustul e unul incredibil....va promit :) Va multumesc tuturor pentru ca mi-ati fost alaturi cu o apreciere, o vorba buna, un gand frumos :) sunteti grozavi bucatarasi dragi :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 96 gr cacao( e bine sa puneti cacao neagra)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra cafea instant (espresso era trecut in reteta)
  • 240 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • vanilie
  • 240 ml apa fiarta
  • Crema de ciocolata:
  • 340 gr unt
  • 128 gr cacao
  • 500 gr zahar pudra (dar poate intra mai mult)
  • 120 ml lapte (dar poate intra mai mult)
  • vanilie
  • 1/2 lingurita cafea instant (espresso)

Mod de preparare

La prima vedere mi s-a parut o reteta complicata, insa am descoperit pe masura ce am preparat-o cat este de simpla :)

1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

2. Se tapeteaza o forma( in reteta este prevazuta una de 23 cm in diametru eu am avut una de 26)

3. Se amesteca intr-un vas toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul, sarea si cafeaua pudra.( este bine sa  cerneti si faina si cacaoa).

4. Peste ingredientele uscate se adauga cele lichide: laptele, uleiul, ouale, vanilia si se mixeaza foarte bine. Eu am introdus si mixerul vertical pentru o mai buna omogenizare.

5. Din aceasta cantitate se vor coace doua blaturi  aproximativ egale.( tapetati formele cu foaie de copt si ungeti deasupra cu putin ulei si apoi pe margine). La mine blaturile au fost gata in 15 minute, va sugerez sa verificati cu scobitoarea.

6. Se scot blaturile se lasa la racit in forma zece minute apoi se desprind cu grija. Vor trebui sa fie bine racite pe un gratar.

7. Se ung blaturile cu crema de ciocolata.

8 Crema de ciocolata:

9. Se cerne cacaoa intr-un bol si apoi se mixeaza cu untul moale( atentie, nu topit). 

10. Adaugam zaharul si dupa fiecare cana de zahar o lingura de lapte si procedam asa pana punem tot zaharul si tot laptele.

11. Dupa fiecare lingura de lapte vom da mixerul pe viteza mare( turbo) pentru cateva secunde.

12.  se pune si vanilia si apoi pudra de cafea.

13. Dava vi se pare crema foarte densa, mai puteti adauga lapte, lingura cu lingura pana veti obtine consistenta dorita.

14. Daca vi se pare prea umeda crema, mai adaugati zahar pudra si procedati in acelasi mod de mai sus.

15. Lasati tortul la frigider pana se intareste crema foarte bine. Veti vedea ca blatul va deveni perfect cu cat va sta mai mult la rece( minim 6 ore)  fara sa fi fost  nevoie de insiropare.

Tortul acesta delicios merita probat mai ales intr-o ocazie speciala :)

Imi cer scuze ca pozele nu sunt foarte reusite insa imi lipseste din dotare un aparat profi...poate se indura Mosu' bun anul acesta...:)

 

 

Reteta originala este aici:

http://addapinch.com/cooking/2013/01/25/the-best-chocolate-cake-recipe-ever/#.Uo5IGBxn1xl

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si reteta cu nr. 800 pe bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (90)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu mousse de capsuni

Postat de rocsi_1612

Tort cu mousse de capsuni

Intai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu zmeura si rodie

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu zmeura si rodie

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil cu diametru de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2013, 23:36
Wooow ce numar frumos si ce tort minunat!felicitari Ruxyyy la cat mai multe!
la 23.11.2013, 23:37
la 23.11.2013, 23:40
la cat mai multe retete delicioase ruxy
la 23.11.2013, 23:42
Multumesc frumos scumpa Deyyy esti mereu o dulce si-o draguta
la 23.11.2013, 23:42
Andreea

Vezi toate comentariile (90)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking