Tort de clatite cu panna-cotta si mango

Postat de Constelatialeu in Torturi
22 Ian 2014 | 8387 vizualizari
Tort de clatite cu panna-cotta si mango

Maine am si eu un sfant,deci maine sunt sfanta Clemetina alias Sf.Clement,asa ca mi-am facut si eu ceva dulce,folosind chestii de prin frigider.....

Ingrediente

  • 4 clatite de cca 18 cm diametru
  • Panna-cotta
  • 300 ml smantana 32 % grasime
  • 300 ml lapte
  • 120 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet finesse bourboun-vanilie
  • Jeleu mango
  • 1 fruct mango
  • 3 linguri zahar brun
  • 10 g gelatina
  • Ornat
  • sos de ciocolata Dr.Oetker

Mod de preparare

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata.

Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o hidratam cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba laptele si zaharul s-a topit, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Apoi adaugam smantana si vanilia.

Luam o forma de tort cu inel detasabil, diametru 18 cm, asezam prima clatita, turnam peste ea crema panna-cota, apoi punem alta clatita si tot asa pana terminam clatitele, deasupra vine crema panna-cotta. Dam forma la rece cat timp pregatim jeleul de mango.

Curatam fructul de mango, il feliem si taiem bucatele mici. Punem fructul intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar brun si acoperim cu apa. Punem craticioara pe foc sa fiarba pana incep bucatele de mango sa se inmoaie. Separat hidratam gelatina cu apa rece. Cand bucatele au fiert suficient, nici prea moi dar nici foarte tari, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina, amestecam bine.

Scoatem forma din frigider, turnam jeleul si dam din nou la rece. Cand s-a intarit scoatem inelul formei si ornam cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu panna-cotta si mango" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de unt

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de  unt

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final...

Citeste continuarea

Tort cu fructe tropicale

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu fructe tropicale

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2014, 22:12
wooooowww
la 22.01.2014, 22:14
ioiii ce bunatate ne-ai adus
la 22.01.2014, 22:16
bun bun bun
la 22.01.2014, 22:17
wow cum arata , bestial !!!
la 22.01.2014, 22:17
bun bun

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking