Tort de clatite cu panna-cotta si mango

Postat de Constelatialeu in Torturi
22 Ian 2014 | 8364 vizualizari
Tort de clatite cu panna-cotta si mango

Maine am si eu un sfant,deci maine sunt sfanta Clemetina alias Sf.Clement,asa ca mi-am facut si eu ceva dulce,folosind chestii de prin frigider.....

Ingrediente

  • 4 clatite de cca 18 cm diametru
  • Panna-cotta
  • 300 ml smantana 32 % grasime
  • 300 ml lapte
  • 120 g zahar brun
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet finesse bourboun-vanilie
  • Jeleu mango
  • 1 fruct mango
  • 3 linguri zahar brun
  • 10 g gelatina
  • Ornat
  • sos de ciocolata Dr.Oetker

Mod de preparare

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata.

Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o hidratam cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba laptele si zaharul s-a topit, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Apoi adaugam smantana si vanilia.

Luam o forma de tort cu inel detasabil, diametru 18 cm, asezam prima clatita, turnam peste ea crema panna-cota, apoi punem alta clatita si tot asa pana terminam clatitele, deasupra vine crema panna-cotta. Dam forma la rece cat timp pregatim jeleul de mango.

Curatam fructul de mango, il feliem si taiem bucatele mici. Punem fructul intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar brun si acoperim cu apa. Punem craticioara pe foc sa fiarba pana incep bucatele de mango sa se inmoaie. Separat hidratam gelatina cu apa rece. Cand bucatele au fiert suficient, nici prea moi dar nici foarte tari, tragem cratita de pe foc, adaugam gelatina, amestecam bine.

Scoatem forma din frigider, turnam jeleul si dam din nou la rece. Cand s-a intarit scoatem inelul formei si ornam cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu panna-cotta si mango" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocale

Amandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa. Blaturi: Se separa ouale....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2014, 22:12
wooooowww
la 22.01.2014, 22:14
ioiii ce bunatate ne-ai adus
la 22.01.2014, 22:16
bun bun bun
la 22.01.2014, 22:17
wow cum arata , bestial !!!
la 22.01.2014, 22:17
bun bun

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking