Tort de coaste....reteta nr.600

Postat de Constelatialeu in Porc
4 Dec 2014 | 6067 vizualizari
Tort de coaste....reteta nr.600

Uite ca la 1 an , 10 luni si 2 zile de bucataras ,habar nu am cum,am ajuns la reteta cu nr.600.M-am tot gandit,am analizat,am primit o sugetie de tort,tort pe care o sa-l execut maine....si pana la urma am zis sa fac ce-mi place mie mai mult si cu care am devenit de poveste pe aici,prin zona....Coaste,costite,afumate,proaspete,la cuptor,la gratar,in ciorbita,in toate felurile posibile sa roada si leoaica ceva.......Deci sa trecem la treaba,ca de mancat am mancat.....

Ingrediente

  • coaste de porc proaspete cca 810 g
  • carne tocata cca 690 g
  • 12 fire de ceapa verde
  • 3 oua
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 morcovi subtirei
  • 2 ardei rosii mici
  • 1 cana cu sos de la gogosarii in sos
  • Kotany amestec condimente pentru porc
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • boia dulce
  • usturoi
  • ulei

Mod de preparare

Am ales doua bucati de coaste proaspete ,taiate pe lungime,de latimi diferite.Le-am spalat si sters cu un servet,le-am presarat cu condimente pe o parte si alta,apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat peste ele sosul,am acoperit cu o farfurie si le-am lasat aproximativ 2 ore,din cand in cand le-am intors dupa o parte pe alta.Cat timp coastele au stat la odihna,am pregatit umplutura.Cartofii si morcovii i-am curatat,spalat si taiat cubulete mici.I-am pus la fiert,adaugand in apa o lingurita de delikat.Separat am taiat ceapa verde marunt,la fel si ardeiul,le-am pus peste carnea tocata,am adaugat sare,piper si cimbru si am omogenizat bine

.Am incins putin ulei intr-o tigaie si am pus la calit carnea tocata,am calit-o pana si-a schimbat culoarea.Am scos-o intr-un caston,avand grija sa nu o pun cu zeama lasata.Dupa ce s-au fiert cartofii si morcovii,i-am scurs de apa si i-am pus peste carnea tocata.Am lasat sa se raceasca si apoi am spart trei oua si am omogenizat compozitia.Am luat un vas de yena rotund,am asezat hartie de copt,am luat cele doua bucati de coasta si le-am cusut,formand doua rotunduri,unul mai mare si unul mai mic.Am asezat in mijlocul vasului prima bucata de coasta ,o umplem cu compozitia de carne tocata,apoi asezam bucata mai mica de coasta si umplem cu restul de compozitie.Deasupra punem hartie de copt si incercam sa imbracam foarte bine tortuletul.Bagam vasul la cuptorul preincalzit,dam focul mic si lasam cca 3 ore si 1/2 la cuptor.

Dupa o ora am scos vasul din cuptor si am schimbat hartia de copt,am presarat boia si pus usturoi ''ornanand'' tortul.Am imbracat din nou cu hartie de copt si am bagat vasul din nou la cuptor.Cu 1 ora inainte scoatem hartia de copt si lasam sa se rumeneasca bine.Am servit cu cartofi la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de coaste....reteta nr.600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (84)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ostropel cu carne de porc

Postat de sufletista

Ostropel cu carne de porc

Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

Postat de merisor67

Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar  lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2014, 20:18
Sanatate si cat mai multe retete !
la 04.12.2014, 20:19
Vaaaaaaai! La asa ceva nu m-as fi gandit! )

Felicitari pentru ingeniozitate! Bravo, bravo!
Demential!
La cat mai multe retete gustoase si delicioase!
Felicitari, Cleme, pentru tot ce faci tu in bucatarie si pe site-ul asta!
la 04.12.2014, 20:20
Ai adus toata artileria de sticle sa-si aleaga fiecare ce prefera ))))
la 04.12.2014, 20:20
Hey, ce ascensiune, în timp record Bbbbrrrrraaaaaaaavvvvvvvvvooooooooo! La cât mai multe rețete delicioase! @}; Super idee! Felicitări! Nici nu mă așteptam la vreun fel de dulcegărie
la 04.12.2014, 20:21
Huoooooooooooooooooooooooooo!)Tulaaaaaiiiii femeieeee!) Nici eu nu m-as fi gandit...da vad ca ai gandit-o bini di tat asta! Bravo Cleme, esti bestiala! La cat mai multe retete ! Hai's'ti pup!

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking