Ingrediente
- Blat tort
- 4 oua temperatura medie de 60 g
- 260 faina
- 260 zahar
- 50 g apa
- 1 plic praf de copt
- un varf cutit de sare
- CREMA
- rasatura de lamaie , nu foarte mult
- 100 g zahar
- 500 g lapte
- 2oua
- 40 g faina
- FRUCTE am folosit un borcan de fructe insiropate
- DECOR=FRISCA SI FRUCTE INSIROPATE
Mod de preparare
BLATUL
Blatul obisnuiesc sa il fac cu o zi inainte pt a fi destul de rece si sa il pot manevra cum vreau eu.
Frecam ouale cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase iar apoi adaugam apa si continuam sa amestecam adaugand faina cu praful de copt si varful de sare. Ungem tava cu unt si presuram faina eu am folosit tava de 26 cm in forma de inima.
Varsam compozitia in tava si o dam la cuptor preincalzit pana ce suprafata devine aurie, Incercam cu o scobitoare si se lasa la racit !!
CREMA
Intr-un vas adaugam laptele cu ouale si frecam bine, apoi le rasturnam intr-o tigaita care nu se lipeste unde adaugam si rasatura de lamaie si lasam la foc mic , treptat adaugam faina si amestecam mereu pt a nu se prinde, Amestecam pana devine o crema si o lasam la racit.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu siropul de la fructe unde pe fiecare strat adaugam crema si cateva bucatele de fructe si continuam asa pana la ultimul strat. Batem frisca lichida pana devine foarte consistenta si lucram la decor cum dorim,
Eu am preparat acest tort pt sotul meu care si-a serbat ziua de nastere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|