Ingrediente
- 300 g unt
- 150 g zahar pudra
- 150 g nuci prajite/alune macinate
- 2 banane, fructe din dulceata, visine din compot/visinata, stafide
- 2 galbenusuri
- 150 g biscuiti populari macinati
- 3-4 linguri cacao
- 250 g frisca
- 150 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 plic budinca de vanilie
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul pana cand se face o crema, se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca bine. Se oparesc cele 150 g biscuiti macinati cu 150 ml lapte fiert cu budinca de vanilie si zaharul vanilinat. Dupa ce se raceste se adauga pe treptat in crema de unt. Apoi se adauga nuca (alunele), fructe din dulceata, visine din visinata/compot, 1-2 banane taiate felioare, stafide.
Se tapeteaza o tava sau o craticioara cu celofan, se toarna 1/2 din compozitie. In compozitia ramasa se adauga cacao, se pune peste prima parte si se da la rece. A doua zi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE GHEATA" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|