Tort de lamaie si Lemon curd

Postat de danakarin in Torturi
16 Oct 2013 | 4478 vizualizari
Tort de lamaie si Lemon curd

Am ales reteta aceasta pentru reteta 100 , e un tortulet simpatic ce l-am realizat de ziua fiicei mele, care a inplinit 32 de ani dar pentru mine va ramane mica mea Lizuca.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 30 ml suc de lamâie
  • 50 ml lichior de oua
  • 75 g de aminon
  • 75 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 60 g de ulei
  • 8 g de praf de copt
  • o lingurița de coaja rasa de lămâie
  • crema ganache
  • 400 g de ciocolata alba
  • 200 ml de frisca
  • o lingurița de sare de lămâie
  • o lingurița de coaja de lămâie rasa
  • lemon curd :
  • 2 ouă
  • 160 g zahar
  • o lingurița de coajă de lămâie
  • 85 g de unt
  • 3 ouă

Mod de preparare

Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile. 

Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si când am avut o masă spumoasă care a crescut frumos am pus făina si praful de copt si coaja rasă de lămâie. Am turnat compozitia intr-o forma detașabile, dar același serviciu i-l face si o cratiță potrivită. Am copt cam 30 de minute la 175 de grade. Am scos blatul si l-am lăsat sa se racească învelit intr-un șervte ușor umezit. 

Am pregătit Lemon curd, amestecând la foc mic zeama de lămâie, untul si zaharul, am adăugat pe rând ouăle si am bătut compozitia pe foc până a primit consistența unei budinci. Am adăugat si coaja de lămâie. Am obtinut cam 3 borcănele, din care am folosit cam unul, restul am lăsat la frigider, se păstrează foarte bine. 

Pentru crema ganache am încălzit smântâna de friscă, am adăugat ciocolata albă mărunțită si am amestecat la foc foarte mic să se topească ciocolata, am mixat totul bine si am aromatizant cu sare de lămâie si coaja de lămâie. Am lăsat crema peste noapte in frigider sa se întărească bine. 

Asamblarea tortului a urmat a doua zi. Datorită faptului ca l-am învelit in șervte blatul  nu s-a uscat. am tăiat blatul in trei, am amestecat bine sa capete o consistenta mai aerata crema pe care am scos-o in prealabil din frigider si am lăsat-o o vreme la temperatura camerei. Am uns o lingurita de crema pe o tava, am pus prima felie de blat. In felul acesta tortul nu aluneca si l-am putut apoi îmbraca in cremă cu usurința. Am adăugat un strat subtire de Lemon curd apoi crema ganache, încă un strat de aluat, iar Lemon curd si cremă și apoi ultimul strat de aluat Am  îmbrăcat tortul cu crema rămasă. Am fost foarte mulțumita de rețeta așa ca pot sa o recomand Cu drag :-) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie si Lemon curd" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...

Citeste continuarea

Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Postat de diaconta

Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu. Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine. Pentru primul blat,am mixat ouale întregi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2013, 07:58
Super bun
la 16.10.2013, 08:13
Multzumesc!
la 16.10.2013, 08:17
La multi ani!!! bun tortulet
la 16.10.2013, 08:23

La multi ani!
la 16.10.2013, 08:30
Multzumesc! Evenimentul a avut localul 3 saptamani

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking