Tort Dukan cu lemon curd si crema de vanilie

Postat de deyutzky in Torturi
11 Sep 2013 | 5002 vizualizari
Tort  Dukan cu lemon curd si crema de vanilie

Ceva dulce si pentru cei ce tin dieta :D Blatul este facut dupa o reteta de rulada a Laurei Adamache...iar foile vor fi subtiri,nu cum sunt de cele de tort obisnuite... asta ca sa nu va speriati :)))

Ingrediente

  • Pentru 4 foi:
  • 12 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 80 g amidon
  • 40 g lapte praf degresat
  • 5-6 lingurite indulcitor lichid
  • 8 linguri iaurt natural 0,1% grasime
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • Lemon curd Dukan
  • 6 oua
  • 6 linguri branza degresata
  • 6 linguri de amidon
  • sucul de la 3 lamai mari
  • 3 lingurite coaja de lamaie
  • 8 linguri indulcitor solid (sau dupa gust)
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 450 ml lapte 0,1% grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 gr gelatina
  • 3 linguri indulcitor lichid
  • Decor:
  • lemon curd
  • 1 tableta ciocolata dietetica Sly

Mod de preparare

Foi: 

Se mixeaza galbenusurile cu iaurtul, amidonul si laptele praf degresat, apoi se adauga praful de copt si indulcitorul.

Intr-un bol separat se mixeaza albusurile cu un varf de cutit de sare dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Compozitia obtinuta se imparte in 4 parti egale.

Se tapeteaza o forma rotunda (diametru de 26 cm) cu hartie de copt, se toarna prima parte din compozitie si se da la cuptor la foc mic pentru aprox. 15-20 min pana se rumeneste frumos.

La inceput blatul se va umfla, insa se va lasa atunci cand va fi scos din cuptor.

Dupa ce am scos prima foaie din cuptor o punem pe un prosop umed cu tot cu hartia de copt. 

Astfel se va dezlipi mai usor de pe hartie, iar in 2-3 minute se va raci.

La fel procedam si cu restul foilor.

Lemon curd:

Se mixeaza ouale cu branza, dupa care se adauga indulcitorul si se amesteca bine.

Intr-un bol separat se amesteca sucul de lamaie cu amidonul, iar apoi se pune si coaja de lamaie si se toarna totul peste ouale amestecate cu branza.

Compozitia obtinuta se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau cu un tel pana se ingroasa (cca. 8-10 minute).

Se lasa la racit pana se asambleaza tortul.

Inainte de asamblarea tortului, crema se va imparti in 2 parti egale pentru a avea 2 straturi de lemon curd.

Crema de vanilie:

Se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Se pune laptele la foc mic, iar intr-un bol separat se adauga praful de budinca de vanilie care se amesteca cu indulcitorul, 4-5 linguri de lapte si esenta de vanilie.

Aceasta compozitie se toarna treptat peste laptele de pe foc amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn pana se leaga bine, dupa care se da deoparte.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa dupa care se adauga in crema, se amesteca bine pana se incorporeaza in crema si se lasa la racit.

Asamblare:

Se tapeteaza tava in care am copt foile (cu peretii detasabili) cu folie alimentara.

Se pune prima foaie de blat urmata de un strat de lemon curd, se pune a2a foaie urmata de crema de vanilie, se pune a3a foaie urmata de un strat de lemon curd si se termina cu a4a foaie de blat.

Se da la frigider peste noapte sau pentru cateva ore apoi se orneaza dupa plac.

Eu am ornat cu ciocolata dietetica topita si lemon curd.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan cu lemon curd si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu caramel si mascarpone

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am...

Citeste continuarea

Tort cu crema de cafea

Postat de miha

Tort cu crema de cafea

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2013, 18:52
Vaiiii cum arata, Dukan au ba, vreau sa gust!
la 11.09.2013, 18:53
wow, cat de bine arata!!!
la 11.09.2013, 18:59
muulttuuumesc! corinuta te invit la o portie
la 11.09.2013, 18:59
claudia multumesc frumos
la 11.09.2013, 19:01
wow cat de bine arata

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking