Ingrediente
- 6 oua
- 1,5 kg mere
- 4 lg faina
- 6 lg zahar
- o cutie de mousse de ciocolata de 100 gr
- 1 praf de copt
- 2 cutii de frisca lichida de 200 ml fiecare
- caramel
- ciocalata rasa
Mod de preparare
intai se pregatesc merele: se curata si se taie in jumatati, scotandu-se cotoarele cu grija sa nu se rupa. se ia o tava sau un vas unde se va coace tortul, se caramelizeaza 4-5 lg de zahar si se pun merele deasupra, cu partea curatata de cotor in jos. se adauga un paharel de apa si se dau la cuptorul incins pana se topeste zaharul si merele se patrund pe jumatate.
se face blatul astfel: se bat spuma tare albusurile , se adauga zaharul si se mai barte pana se omogenizeaza, apoi se adauga cate unul galbenusurile, dupa fiecare mixandu-se ff bine. se scoate mixerul si se adauga faina cate o lg o data, amestecandu-se usor cu o lg de lemn de sus in jos. apoi se adauga mousse de ciocolata si se amesteca tot cu lg de lemn f usor. praful de copt se stinge cu o l-ita de suc de lamaie si se incorporeaza in blat .
blatul gata facut se toarna peste merele caramelizate imediat ce se scot din cuptor si se da la copt din nou, pana cand se desprind marginile, la 180 gr( cam 40 min). se poate face si testul cu scobitoarea. se scoate din cuptor cand e gata si se lasa la racit asa in tava. se rastoarna apoi pe un platou si se da la frigider cateva ore( eu am lasat pana dimineata)
inainte de servire se bate frisca spuma tare ( eu folosesc frisca lichida gata indulcita, asa ca nu mai adaug zahar) si se pune deasupra. eu am mai caramelizat 2 lg de zahar si le-am turnat in fir subtire deasupra. am servit si asa, si cu ciocolata rasa deasupra...cum va place...
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|