Ingrediente
- 8 mere potrivite
- 12 linguri zahar
- 150 g unt
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 1/2 praf de copt
- esenta de vanilie
- 4 linguri nuca macinata
- gem de gutui
- 200 ml frisca
Mod de preparare
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se pune in interiorul merelor dulceata sau gem dupa preferinta si peste se pune nuca macinata.Se dau merele la cuptor 30 minute la foc mare.
Se mixeaza separat 5 albusuri spuma tare in care adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Se adauga pe urma galbenusurile,esenta de vanilie si se mixeaza din nou.La sfarsit se pune 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se scoate cratita din cuptor dupa 30 min. si se pune peste mere aluatul de pandispan.Se da la cuptor din nou pentru 30 minute la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea cand e gata blatul.
Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.Cand este racit se orneaza cu frisca.
E usor de facut si super gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|