Tort de mere (3)

Postat de pusikmea in Torturi
2 Feb 2014 | 3899 vizualizari
Tort de mere (3)

Tortul de mere este, dupa parerea mea, cel mai simplu si cel mai gustos tort, care poate fi facut chiar si de incepatori, fara nicio problema sau cand ai musafiri si vrei sa pregatesti ceva rapid. Blatul pufos, insiropat cu caramel si merele cu aroma de scortisoara, face ca acest desert sa fie unul din cele mai apreciate. Poate fi facut din jumatati de mere, felii sau mere intregi.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 5-6 mere
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • dulceata de cirese ( puteti pune de care va place )
  • cateva nuci
  • 50 g unt
  • pentru caramel:
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Pentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati  in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete culoarea aurie. Dupa ce s-a topit, se tapeteaza si peretii vasului cu zahar, rotind usor vasul.

Peste zaharul ars se pun merele decojite, fie intregi sau jumatati ( nu uitati sa scoateti semintele ). In interiorul merelor se va pune dulceata si nuca. Peste mere se presara scortisoara. Untul se va pune printre mere. Se da vasul la cuptor cca. 15 min la 170 grade, pana cand merele devin moi.

Intre timp pregatim compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt amestecat cu faina, esenta si omogenizam compozitia. De preferat ar fi sa se amestece cu o lingura de lemn cu miscari circulare, de jos in sus, pentru a nu se lasa albusul.

Se pune aceasta compozitie peste mere si se da din nou la cuptor inca 20-30 minute la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este facut. Se scoate din cuptor si imediat punem un platou peste gura vasului si printr-o miscare rapida rasturnam tortul.

Se lasa sa se raceasca si se poate orna cu frisca daca doriti.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere (3)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

Postat de timea

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor....

Citeste continuarea

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Postat de rhapsody

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.  Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2.  Separa albusurile de galbenusuri. 3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 10:51
la 02.02.2014, 10:51
ce culori!
la 02.02.2014, 10:56
Foarte bun!! Il faceam tare des mai demult...
la 02.02.2014, 10:58
la 02.02.2014, 11:11
super!! ce-mi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking