Tort de mere

Postat de Irina in Torturi
17 Mar 2010 | 13119 vizualizari
Tort de mere

Ce are tortul meu deosebit? La prima vedere nimic, doar ca este facut intr-un vas Zepter.

Ingrediente

  • 2 mere golden
  • 1 portocala
  • 6 lg zahar
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, de cotor si se taie felii, iar portocala se taie rondele.

2 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul Zepter, apoi se adauga feliile de mere si rondelele de portocale. Eu cu portocala am umplut pana la urma doar spatiile goale.

Albusurile se bat spuma, se adauga 4 lg de zahar, zaharul vanilat, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca foarte usor, ca aluatul sa ramana pufos. Se toarna aluatul peste mere, se pune capacul si se lasa pe foc vreo 10 minute. Neavand plita cu inductie verific mereu butonul termocontrol, sa nu treaca de zona verde ( sa ramana la o temperatura joasa). Verific daca s-a copt intepand aluatul cu o scobitoare.

Se lasa putin la racit si se rastoarna pe un platou. Pentru ca vasul pe care il am eu e destul de inalt si pentru ca imi era frica sa nu se rupa tortul cand il rastorn am recurs la un tertip: am introdus in vas o farfurie cu diametru mai mic si am rasturnat direct pe ea tortul.Sincer, asa m-a invatat reprezentantul Zepter.

Va spun, excelent a iesit, iar despre timpul de preparare nici nu mai vorbesc! E o minune! Daca nu as fi incercat eu, as fi zis ca sunt povesti!

Deja ma gandesc ce sa fac data viitoare...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu mere si nuci

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si nuci

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci: Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2010, 22:11
la 17.03.2010, 23:32
tortul cu mere nu e refuzat de nimeni, mai ales acesta in care ''s-a ratacit'' si o portocala!arata frumos!
la 18.03.2010, 11:21
5*
la 18.03.2010, 12:50
la 11.06.2010, 10:21
Excelent arata acum am dat de el chiar o sa il testez we asta ca tot vroiam sa fac o tarta cu mere dar asta pare mult mai gustos .

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking