Ingrediente
- 7 oua
- 0,500 gr . zahar
- 4 linguri faina
- 2 zahar vanilat
- 1/2 praf de copt
- 200 ml. lapte
- 0,500 mere
- ananas pentru ornat
- 0,500 gr. frisca
Mod de preparare
Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi lasa zeama .
Intre timp se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un zahar vanilat ,laptele si se toarna peste zaharul caramelizat , se da la cuptor pana ce se incheaga crema de zahar .
Facem blatul din 4 oua , 4 linguri zahar , 4 linguri faina si praful de copt si turnam peste crema. Separam albusurile de galbenusuri, mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul , adaugam faina, galbenusurile si praful de copt si omogenizam.
Se lasa in cuptor pana cand este rumen pandispanul .
Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.
Se orneaza cu frisca batuta si ananasul taiat felii.
Se mai lasa la rece 20/ 30 de minute .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|