Tort de mousse de ciocolata

Postat de bitza in Torturi
1 Feb 2010 | 5735 vizualizari
Tort de mousse de ciocolata

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • jum pachet de praf de copt
  • mousse de ciocolata alba:
  • 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • un plic jumate de gelatina
  • 240 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • mousse de ciocolata cu lapte
  • 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • un plic jumate de gelatina
  • 240 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • Glazura:
  • 160 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 160 ml apa
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Mod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se topeste, se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul apoi renuntam la el si punem la treaba lingura de lemn.Se adauga faina si praful de copt putin cat putin si se amesteca incet. Se toarna blatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm, unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit 15-20 de min la foc potrivit. Ca sa fiti sigure ca este copt se probeaza cu o scobitoare .eu l-am facut de cacao;am inlocuit o lingura de faina cu una de cacao si l-am taiat in doua.

Mousse de ciocolata alba: Amestecam amidonul cu zaharul, apoi punem ouale batute si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena. Turnam si laptele, si asezam craticioara intr-o cratita mai mare, fierbem toata compozitia la “bain marie” la foc mic, amestecand in continuu. Topim ciocolata tot in bain marie, inmuiem gelatina in 2-3 linguri de apa rece si le punem amandoua in compozita pe care in prealabil am tras-o de pe foc. Amestecam foarte bine si lasam compozitia sa se racoreasca putin, apoi incorporam si frisca batuta. Turnam crema obtinuta peste blatul de tort insiropat si pus intr-o forna cu pereti detasabili, si dam la rece.. 2-3 ore, timpul e relativ, verificati si voi daca s-a intarit.eu am pus intai moussul de ciocolata cu lapte.

Mousse de ciocolata cu lapte: procedura este aceeasi doar ca in loc de ciocolata alba puneti 100 g ciocolata cu lapte topita.puteti sa faceti 3 straturi adica sa faceti inca un mousse de ciocolata amaruie din aceleasi cantitati.peste crema de ciocolata alba puneti si crema de ciocolata cu lapte si dati din nou la frigider.dupa ce s-a intarit puneti si blatul de tort insitopat.

Glazura:

Se amesteca smantana cu zaharul si apa si se pune la fiert, se adauga cacao si se amesteca bine , se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se pune pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2010, 19:08
chiar arata bine!cat priveste gustul numai tu il stii;
la 01.02.2010, 19:29
a fost foarte bun!multumesc
la 08.03.2011, 11:07
la 07.07.2011, 11:06
arata tare bn

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking